onsdag 13 juni 2012

Orolig

Usch jag ska strax åka in till veterinären med Tyke. Han har betett sig underligt, eller underligare än vanligt, sen i torsdags kväll. Han ligger och gömmer sig i tvättstugan eller under soffan hela dagarna och vinglar med bakdelen när han ska kissa. Han orkar heller inte hoppa eller gå mer än några hundra meter innan han flåsar och vi får bära honom hem. Skönt att jag fick en tid redan idag men lite töligt att Anders jobbar och jag måste ha Lova med mig. Får ta med mig babyskyddet och sätta henne i det.
Jag hoppas att det är något de kan bota lätt i alla fall. Hon frågade om han haft några fästingar och det har han ju så det är ju möjligt att det kan vara borrelia. Är det så antar jag att det är dags att börja vaccinera sig kanske. Jag vet att vi får den sprutan gratis genom jobbet om vi vill men jag har tidigare inte tyckt att det varit nån idé då vi inte så ofta är på östkusten.

4 kommentarer:

 1. Borrelia tror jag tyvärr inte man kan vaccinera sig emot, ialla fall inte vi människor. Du tänker inte på TBE? Stackars lille Tyke! Kita hade borrelia som hon blev frisk ifrån tack vare antibiotika. Hoppas Tyke blir sitt gamla jag igen. Det är otäckt med fästingar, usch det är verkligen några djur som jag intebtycker om. Krama om Tyke nu! Kraaaam / Anna S

  SvaraRadera
 2. Hur har det gått? Stackars liten hund!!

  SvaraRadera
 3. Ja det kanske är TBE ja =) Borrelian får vi svar på i morrn men efter 4 tim hos veterinären med blodprov, röntgen och ultraljud så verkar det som om besvären kommer från förstorad prostata och urinvägsinfektion. Så det blev antibiotika och kemisk kastrering (spruta) och så blir det nog en riktig kastrering snart. Men han är iaf piggare och har fått matlusten tillbaka.

  SvaraRadera
 4. Skönt att han är piggare. Kram

  SvaraRadera