tisdag 20 mars 2012

Lova 5 månader


I söndags fyllde du fem månader och tiden har gått ruskigt fort som vanligt. Samtidigt har det hänt så otroligt mycket i din utveckling. Du är inte den där lilla bebisen som bara ligger där man lagt dig längre. Från och med i onsdags kväll rullar du över på mage så fort man lägger ner dig, sen ligger du där som en skalbagge som hamnat på rygg och gnäller tills man vänder på dig igen. Sen rullar du direkt över på mage igen. Så där håller du på tills mamma tröttnar och sätter dig i stolen istället.
Du har börjat äta nu också. Gröt, morot, potatis och palsternacka verkar vara favoriterna. Fruktpureérna är nog lite sura men det mesta går ner.
Inga tänder än dock, vilket jag är tacksam för eftersom du biter nog hårt ändå. Storleken på kläder varierar men i regel passar 68, även om vissa byxor är lite korta i benen. Tröjorna får vi stället vika upp i armarna.
Pappa duger fortfarande bara ibland, då helst på morgonen vilket är lite krångligt då han kommer hem från jobbet någon timme innan du somnar. Men på helgerna är det bra då det ger din mamma sovmorgon. Vi börjar få lite rutin på dagarna nu, du vaknar oftast mellan sju och åtta. Ammar och tar det lugnt, sover halv tio till tio och sedan lite gröt och mer amning. Vid elva kanske vi är på rytmik eller promenad och sen somnar du igen, allt från en halvtimme till två timmar beroende på om du får sova i fred, bäst sover du ute i vagnen. Sedan är det dags för mat igen, oftast bara amning men ibland lite fruktpuré också. Är det fint väder kanske vi går ut igen eller så pysslar vi inne och du hinner somna ännu en halvtimme innan det är dags för pappa att komma hem och du ammar igen och får lite mat. Än så länge har dina föräldrar varit lata och gett dig burkmat endast men det har gått bra det med. klockan sex kanske det är dags för ett bad och sedan ammar du innan du somnar strax innan kl sju. Du sover till tio halv elva innan du vill ha mat igen och du äter med 2,5 tim mellanrum på natten. på natten ammar du endast.
På söndag ska vi till badhuset för första gången och det ska bli spännande att se vad du tycker om det. Men du är väldigt positiv till det mesta så det kommer du nog att vara då med. Enda gången du är lite gnällig är när jag försöker göra något annat när du är vaken, du gillar inte när du inte står i din mammas centrum. Men det gör du ju som tur är för det mesta.
Du har också upptäckt att vi har en hund i familjen och han är rätt spännade. Med dina långa armar som på något vis når allt har du lyckats dra honom i pälsen ett par gånger så han har lärt sig att hålla sig på avstånd. Vi har monterat ihop gåstolen men du når inte riktigt ner till golvet ännu så den är inte så kul. Det som funkar bäst är matstolen då du kan slänga ner dina leksaker på golvet och du får vara i höjd med oss andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar