lördag 18 februari 2012

Lova 4 månader


Nu har du hunnit bli hela fyra månader redan och tiden går skrämmande fort. Samtidigt händer det också så otroligt mycket med dig. Du har blivit väldigt stadig i kroppen och kan sitta jätteduktigt bara du har stöd så du inte välter. Du har redan hunnit pröva matstolen och kan sitta i den korta stunder. Vi har dock inte hunnit ge dig några smakportioner än, vi får ju börja lite smått nu, men du är intresserad när vi äter och du har förstått vad man gör med skeden då du nu smaskar i dig din d vitamin och verkar bli lite stött då det inte kommer nåt mer. Apropå att äta saker så undrar jag om det inte är tänder på G strax för du stoppar allt i munnen och tuggar på det frenetiskt. Du jollrar på bokstaven A men ibland när du är lite ledsen kan det bli ett äum. Och i går morse lät det verkligen som du sa mamma, men det var nog önsketänkande. Men du lyckas nog ibland oavsiktligt säga nåt som liknar det. Men mamma är allt fortfarande favoritpersonen.
Dock funkar pappa ibland. I alla fall på morgnarna.
I förrgår rullade du från mage till rygg med blöja på för första gången men det berodde nog mest på att du avskyr att ligga på mage. Det kan gå bra ibland korta stunder. Men vi försöker att träna på det litegrann i alla fall. Dina sovrutiner har blivit riktigt bra efter att du fick dina första vaccinationer, från och med den dagen vill du sova kl sju på kvällen och förutom att vakna och äta så brukar du sen sova i tolv timmar ungefär.
Vi har inte börjat på babysim ännu men nu är det snart dags då vi prövade att dyka i badkaret i förra veckan och det gick bra. Så nu är du redo, vi får se vad du tycker om att bada i en bassäng. Du är fortfarande en väldigt nöjd och glad unge (så länge du inte är hos din pappa på em/kvällen) som nästan bara skriker när du är hungrig eller trött. Och är du trött brukar du bli nöjd när vi lägger ner dig i vaggan eller sängen och du får en napp. Härom dagen hade du till och med nöjt dig med tummen.

Vi använder fortfarande liggdelen på vagnen för du somnar nästan direkt när vi är ute och går. Är vi på stan har du däremot börjat vara vaken mer och är lite nyfiken så snart är du väl inte nöjd med att ligga ner där heller. Här hemma är det omöjligt, du försöker sätta dig upp så fort man lägger dig ner på rygg. Men det har börjat bli lite roligt med leksaker, favoriten är nog larven som vi ser på bilden ovan för den har antenner som är extra roliga att bita på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar