fredag 14 februari 2014

Tacksam

Eftersom det ändå är alla hjärtans dag idag vill jag passa på att skriva ett inlägg till min bättre hälft. Vet inte hur jag skulle överlevt den sista veckan med den här tröttman och värken, och med en tvååring hemma, om inte maken varit hemma på semester. Han är så duktig på att ta hand om oss om det så gäller att springa i trappen efter grejer åt mig, byta bajsblöjor, laga mat eller handla. Det har inte blivit så mycket renoverande i veckan då jag inte orkat se efter Lova och just nu väntar jag hellre tills bebis är på utsidan så jag får vila. Han klagar inte heller på att jag gnäller, vilket det känns som det är det enda jag gör just nu, eller på att jag tröstshoppar alldeles för mycket på nätet. Istället får han snällt åka och hämta paketen på ICA. Jag är alldeles för dålig på att säga detta men tack för att du är världens bästa make och pappa <3


Falskt alarm

Två nätter nu har jag vaknat med värkar och trott att det varit dags, men så har dom avtagit under morgontimmarna och visat sig vara förvärkar. Detta är inget jag känner igen från förra gången så jag tror ju att det är på riktigt. Jag har haft ont flera gånger under dagarna också så jag hoppas det startar nån gång så vi får vår bebis. Men det är nåt konstigt med klockslaget 3.30, det var den tiden jag vaknade med värkar med Lova och det är då jag har vaknat de här gångerna. Riktigt jobbigt att ha ont och att inte få sova. Så jag är inget trevligt sällskap just nu, stackars maken och ungen.

måndag 10 februari 2014

Trappen och fortsättning av vägg


 Så här såg trappen ut i början av förra veckan. Brun, sliten och tråkig.

 
Här har jag målat halva en gång. Det krävdes tre strykningar och lite pill på slutet där tejpen dragit med sig färg.
 
 
Men nu ser den ut så här. Ska slipa på träkanten ytterst och olja den innan det är klart. Men nu blev jag ju väldigt sugen på att fortsätta med väggarna i trapphallen också.
 
 
Men först måste vi göra klart det här:
 

 
Stenarna är på plats, nu ska det fogas och målas och lister ska upp. Sedan är det golvet kvar. Det tar sin lilla tid men det är ju så när man gör det själv. Ser verkligen fram emot att få det klart, hoppas vi hinner innan lillen kommer ut. Men han verkar ju trivas rätt bra där inne så.


lördag 8 februari 2014

Färdigbakad

I morgon är det en vecka tills bebisen är beräknad att komma och jag känner mig redo och förberedd. Både mentalt och praktiskt. Vi har hyrt babyskyddet, vårt hade tydligen gått ut i datum då man bara får ha dom i sju år och det blev vårt i år typiskt nog. Jag har sytt ett babynest, tvättat minikläder, packat bbväskan och Lova och Tykevakter är beredda. Det vi inte har gjort är att bygga ihop spjälsängen, vilket maken får göra i morrn eller bestämt namn. Det hade vi inte gjort innan med Lova heller, det blev klart nån timme innan hon kom ut. Helt plötsligt kändes det självklart och det gjorde det även sen när vi fick träffa henne. 

Jag känner mig dessutom väldigt klar med att vara gravid nu. Skurade golvet förut och bakade en tårta vilket ledde till att jag nu ligger och vilar. Så fort jag står upp under en längre tid får jag jätteont på en fläck mitt på magen. Det är som det domnar bort och blir ömt som ett blåmärke. Har läst att det inte är nån fara så länge det försvinner när man vilar men det verkar komma tätare och tätare och stanna längre. Får väl försöka att ta det lite lugnare men det är ju så tråkigt. Passar på att ligga ner nu när Lova sover i alla fall men snart är det dags att fira maken med mat och tårta. Tårtan har som sagt jag och Lova gjort men maten får han fixa själv.

Halvvägs

Klockan är nu 4.33. Man sover väldigt bra så här i slutet av graviditeten, eller inte. Idag är det makens födelsedag så jag ligger och väntar på att klockan ska bli så mycket att jag kan gå ner och fixa en bricka. Hungrig är jag också men då svärmor sover innanför köket vågar jag inte gå ner och äta än. Så jag ligger här och väntar, om jag hinner ikväll ska jag slänga i lite rosa hårfärg för nu har jag blekt ner det så den ska fastna. Fegade dock ur när väl det rosa skulle i men vad fasen, jag måste ju testa i alla fall. De senaste dagarna har jag även målat trappen till övervåningen. Bildbevis på det kommer. Annars går jag mest här hemma och väntar på bebis, har lite förvärkar på kvällarna men känner annars inget större. Försöker också ta vara på den här sista tiden då vi bara är tre och myser mycket med Lova.