tisdag 28 augusti 2012

Nygaddad

Så här ser min underarm ut efter dagens besök hos tatueraren.

BMI

Apropå vikt så tycker jag att det här inlägget säger väldigt mycket.

Dag 2

Nu djävlar, igår började jag mitt nya liv för femtioelfte gången. Inte en sötsak ska passera mina läppar innan torsbymârten då jag tar en paus och sen pået igen tills skruttan fyller ett. Inga chips eller nåt sånt heller. Efter att ha frossat hela sommaren väger jag 1,5 kg mindre än när jag var HÖGGRAVID. Inte ok nånstans. Jag följer väl inte direkt någon diet men skippar allt onödigt och bröd och pasta. Äter mer grönsaker och lite fullkornsris och potatis.Just nu känner jag mig riktigt motiverad och fram tills nästa helg ska ju inte vara något problem. Ska hålla mig borta från ICA också så maken får handla framöver och hålla sig till min lista. Det gick t.o.m bra när han åt choklad igår. Jag tog en bit gurka, den här gången ska jag lyckas!!!! Och i eftermiddag ska jag tatuera mig, wohoo!!

söndag 26 augusti 2012

Tung dag

Allt känns tungt idag. Vill bara dra täcket över huvudet och stanna där. Jag vet att jag har hur mycket som helst att vara tacksam för och saker att se fram emot, men det hjälper inte riktigt. Det har varit en skitsommar vädermässigt och i morgon börjar maken att jobba igen. Jag brukar se fram emot hösten men just nu känns allt bara trist.

tisdag 21 augusti 2012

Skåne

Familjen Svärd är äntligen på semester och vi befinner oss på Österlen i svärföräldrarnas stuga. Idag har vi spenderat dagen i Ystad och på Ystads djurpark. Inte kunde vi haft bättre tur med vädret heller men i morrn ska det tydligen regna så det blir kanske en tur till Lund och på fredag besöker vi nog malmöfestivalen.

tisdag 14 augusti 2012

Wonderwoman, nästan

Idag har jag: målat lister, spacklat väggar, rensat hallonhäcken från brännässlor, beskurit rodhodendronbuskarna och bakat en persikopaj. Dessutom hunnit med de vanliga sysslorna som att tvätta, bädda rent i våra sängar och sett till att unge och hund är mätta. Men när jag tänker efter så har jag inte suttit många minuter under dagen heller. Så därför kan jag med gott samvete spendera kvällen i soffan framför tvn. Ska strax smaka på pajen och se om den är lika god som den ser ut.

Nu är det klippt igen!

Ok den här gången har jag lärt mig. Låt ett slitet blonderat hår vara ifred. Försökte permanenta det med resultatet att jag nu har max 3 cm långt hår på huvudet. Och då är det ändå jätteslitet längst ut. Men det växer ut igen :-)

tisdag 7 augusti 2012

Rymde hemifrån

Spenderar några dygn uppe i Bjälverud hos Lovas mormor och idag har vi hunnit med att plocka körsbär, baka en körsbärspaj och även hälsa på uppe hos min mormor. Det var första gången jag både gjorde och åt körsbärspaj men det var väldigt gott. La bara rensade bär i en smord form och hade på florsocker. Gjorde sedan ett smultäcke av 100g smör, 2 dl vetemjöl och 2 msk socker. 20 min i 225 grader.
Enkelt och gott med vaniljglass till. Dessvärre var jag ju så mätt efter att ha varit hos min mormor att det var svårt att njuta av den.

Jag har även tänkt hinna med ett besök på badhuset i morrn eller på torsdag eftersom det hemma har sommarstängt och att bada i sjön känns ju inte som ett alternativ. Stackars maken är hemma och jobbar och målar tak och dörrlister. Hans semester börjar på fredag äntligen.

onsdag 1 augusti 2012

Trött

Har nyss varit ute och sprungit 5 km och jag brukar bli rätt pigg efteråt. Idag hade det visst en tvärtemoteffekt för jag vill bara sova känner jag. Men jag MÅSTE kvistlacka taket i hallen idag. Har tänkt göra den sen i lördags men det blir aldrig av. Men jag har i alla fall hunnit plocka av alla svarta vinbär idag och min duktiga make har kokat saft. Nu är det bara miljoners med röda vinbär och hallon som ska plockas av också. Vi har också hunnit med en tur till lekparken och hängt med Emma och John. Lova tyckte det var roligt att äta grus och stenar och att gunga så klart. Skitungen vaknade redan kvart i fem i morse men å andra sidan vaknade hon inget på natten och hon sov hela tiden i sin egen säng så jag kan inte klaga. Dessutom somnade vi igen strax efter sex och sov till niotiden.


Igår var det det dags för Tykes kastrering och det är väldigt synd om honom just nu. Han vägrar gå ut med tratten och det går absolut inte att ta av den då han försöker slicka på såret direkt. Det kommer att bli långa två veckor innan stygnen ska tas bort. Men sen ska han förhoppningsvis må bra.