tisdag 24 april 2012

Lova 6 månader


Ja det här inlägget är nästan en vecka för sent men det är ditt fel unga dam. Nu för tiden vill du ju inte sova på kvällarna utan vaknar efter en halvtimme och är sen uppe tills vi går och lägger oss. Förutom ikväll då jag hade tur och fick dig att somna igen :-) Detta innebär i alla fall att jag inte hinner blogga  på kvällarna och dagarna är redan rätt fulla. Större delen av dagen går åt att roa dig min lilla skitunge för att leka själv går ju tydligen inte alls. Det går att sitta i stolen själv en liten stund om du får några majskrokar, men inte ens de är roliga särskilt länge. Men när du väl kommer upp i knät är du inte nöjd ändå, du ska ha allt som finns inom synhåll. Tidningar, tvdosor, telefoner, datorer, blommor, Tyke ja allt går bra. Det är som att försöka hålla fast vatten ibland. Men oftast är du en glad skit ändå, förutom när du är trött då, eller åker bil. Det är tydligen jättetråkigt det för då skriker du för full hals där bak i baksätet. Du har nyligen börjat jollra med vokaler och det blir väldigt mycket mamamama just nu. Möjligtvis därför att du direkt får respons från mig när du säger det. Men gulligt är det i alla fall. Ännu gulligare är det när du gör pruttljud med tungan ute, men inte när du ska äta kanske. Äter gör du med glädje också min lilla tjockis. Än så länge har jag inte hittat nåt du inte gillar, men du din stackare har inte fått någon hemlagad mat ännu. Bara burkar, men de verkar ju goda så du lider inte direkt. Gröt är jättegott och välling funkar ibland. Dock äter du ersättning igen efter att ha vägrat det ett tag. Det hjälpte att byta märke. Inga tänder på gång än och du rullar fortfarande bara från rygg till mage och sen blir det sälstilen tills man vänder på dig igen. I din morbrors gamla gåstol tar du dig bara bakåt än så länge men du når i alla fall ner i den. Sitter gör du jätteduktigt men så fort du ser nåt du vill ha så gör du en störtdykning så det gäller att vara med.

onsdag 18 april 2012

Det räcker med en boll i luften

Idag har jag bakat piroger. Samtidigt som jag försökte underhålla en skrikande unge. I forsättningen försöker jag mig inte på nåt sånt om inte Anders är hemma. Men dom blev goda ändå, trots att det kanske är sexton år sedan jag gjorde sådana senast. Skönt att ha i frysen om man blir akut hungrig.


tisdag 17 april 2012

Kamp mot bebis och mig själv

I kampen om att få bebisen att sluta äta på natten står det just nu Carola-Lova 1-0, wohoo till mig. Hon somnade faktiskt till slut när hon fått komma över till vår säng och fått nappen några gånger. Man ska väl inte ropa hej ännu men det gick väldigt enkelt. Tänk om hon nu snart kunde sluta vakna mitt i natten också. Att få sova längre än tre timmar i sträck vore riktigt lyxigt.

Har nu på morgonen suttit och läst en blogg om en tjej som tränar inför Karlstad stadslopp och jag vill också!! Inte springa stadsloppet kanske men träna. Sen kollade jag på filmsnuttar på viktväktarnas hemsida om kvinnor som gått ner 20-30 kg och jag vill också. Det är så tråkigt att jag alltid ska ge upp direkt, jag har inget jävlar anamma. Men frågan är nu om man ska bli medlem i vv för en massa pengar eller om jag ska försöka själv? Jag vill kunna fullfölja något någon gång, men jag är en riktig latmask. Nu ska jag iaf ta en långpromenad med bebis och hund.

måndag 16 april 2012

Lite slitet

Snacka om att jag behöver klippa mig. Har snart afro.


torsdag 12 april 2012

Drömmer

Så här skulle jag vilja se ut i håret. Känns som om jag är rätt långt därifrån.
Bilden kommer från http://favim.com/image/199146/

Telefonprat och kött

Idag känns det som jag bott i telefonen. Jag har pratat med Viasat, Barnens hus och med Anders flera gånger. Nu ska jag ringa Partylite demonstratören och avboka mitt ljusparty. Av någon anledning så lyckas jag ofta samla ihop mina samtal till en och samma dag. Jag tycker att det är så tråkigt att prata i telefon nu för tiden. Och ofta blir man stressad för att Lova kräver uppmärksamhet. Men samtidigt är det väldigt skönt sen när det är gjort, då känns det som man utfört ett helt dagsverke. När jag var yngre var jag livrädd för att ringa folk jag inte kände, jag hade riktig telefonskräck, kunde inte ens boka en tid hos frisören. Men som med det mesta botades det genom att jag inte hade något val. Jag jobbade på ett ställe där jag dagligen var tvungen att ringa kunder och försäljare. Väldigt bra att ha den erfarenheten idag men i början var det jobbigt.

En annan sak jag samlar på numer är ärenden. Jag jobbar ju inte och vill inte åka in till stan med bara ett ärende så jag väntar tills jag har fler saker att uträtta. Nu är det snart dags för ett stadsbesök då jag ska lämna in min telefon som krånglar och ta med Lovas gåstol till Barnens hus för att de ska kolla på att den går så trögt. Antagligen kommer de inte göra något åt den för att det är väl så den ska vara men det känns så tråkigt att Lova fått en så dyr present som hon inte ens kan använda. Dels når hon inte ens ner och sen kan hon inte flytta sig ändå för den är så trög. Det bästa vore om man kunde få byta den mot en annan. Jag trodde att det var hon som inte var mogen att gå i en gåstol men när vi nu i påsk prövade en annan så gick det bra. Visserligen kommer hon bara bakåt men det är ju en start. Sen ska jag nog även köpa fläskfilé till dopet, om vi nu inte bestämmer oss för att ha nåt annat. Det vore skönt att istället köpa ett färdigstekt och färdigskivat kött. Får ta en runda på Maxi för att se vad olika sorter kostar, jag som inte ens äter det har ju ingen aning. Längtar liiitegrann tills den helgen är över, men det ska såklart bli kul också.

tisdag 10 april 2012

Vem är tjuven?

När jag planterade dessa förra veckan var det fullt med blommor på dem. Har en misstanke om att vi har haft besök av rådjur.


onsdag 4 april 2012

Bevis

Jag har fixat håret och sminkat mig idag. Och jag kom ur mjukisbyxorna. Att jag råkar ha Lovas snor på mig lite här och var får väl anses som en världslig sak. Jag har t.o.m träffat på folk irl då jag var till ICA en sväng förut. Men tyvärr har jag en lika sjuk bebis så det blir inte så mycket mer umgänge än så.


tisdag 3 april 2012

Uttråkad i bött!!

Ibland får jag bara lust att göra en Britney o raka av mig håret bara för att det ska hända nåt. Men fan vad jag skulle ångra mig efteråt. Kanske ska försöka att få på mig nåt annat än mysbyxor så kanske det händer nåt kul. Eller inte.

måndag 2 april 2012

Usch kanal 5

Det här jäkla programmet där de skickar morgan och Ola-Conny utomlands är ju förnedringstv på hög nivå i alla fall. Stackarna har inte en susning.

Sjukt barn och tråkig morsa

Inte lätt det här med att försöka få tid att göra saker samtidigt som man har en sjuk liten bebis. Enda gången jag får lägga ner henne är i vagnen så jag går runt med den här i huset när jag blivit för trött i armarna för att bära henne. Stackars lilla Lova är så rosslig, hostig o snuvig. Än så länge har det inte vänt heller utan hon har blivit värre för varje dag. Just nu sover hon men de senaste dagarna har hon vaknat varje kväll efter nån timme och sen varit vaken tills vi gått och lagt oss. Vi som varit så bortskämda med att hon somnat senast sju och sedan sovit till halv elva då hon ätit o sen somnat om. Men det enda man önskar är att hon får bli frisk och just nu får hon sova när och var hon vill, bara hon sover ibland. Rutiner kan vi jobba på någon annan gång.

Om en vecka är det dop för Lovas näst minsta kusin och jag hoppas att hon är frisk så vi kan gå. Men hennes minsta kusin som bara är en och en halv vecka då kommer och vi vill inte riskera att hon smittas. Men Lova har iaf en vecka på sig att bli frisk och jag kommer att få lappsjuka om jag inte får komma ur huset snart. Men jag trivs rätt bra här inne i och för sig för jag känner mig ful och jävligt just nu. Världens fulaste plattaste hår, världens största munsår, blek och fet. Blä för allting helt enkelt. Vet inte vad jag ska göra för att känna mig roligare. Burka kanske vore nåt?